|     Tell A Friend     |     Contact Us

Accommodation

Villa Kamaniiya celebrates the basic principles of traditional Balinese architecture where every structure has a distinct sense of space and purpose. Indigenous materials such as stone and reclaimed timber have been used throughout to ensure that the entire property is sensitive to the surrounding natural environment. An elegant living pavilion takes pride of place in the centre of the property and is edged by an enormous pond on one side and a t-shaped swimming pool on the other. It is impressive open-plan structure supported by solid timber columns with an air-conditioned sitting room and adjacent media room at the back. There are also two cleverly concealed areas accessible only by narrow wooden steps where guests can meditate or practice yoga.

kamaniiya1kamaniiya2kamaniiya3

The formal dining room is a separate pavilion resplendent of a bygone era featuring a full length timber table and mood-enhancing light fixtures. Alternatively, a shaded terrace is available for more casual dining experiences. This area has a wood fire oven that can be used to cook pizza, bake bread and create other culinary delights. The main kitchen is essentially a service area with its own walk-in pantry. The master bedroom is a private sanctuary with walls panelled in reclaimed timber. It is a comfortable environment with its own terrace and a unique seating pod facing the serene beauty of a tropical forest. The en-suite bathroom has been created for spa-inspired indulgence with a stone tub and overhead rain shower. There is also an outdoor bathing area set up with a rustic shower and Jacuzzi to leisurely soak away muscular tension. Two more tastefully-appointed bedrooms are located on the other side of the swimming pool in a tiered structure. Both rooms share the same modern home comforts and meticulous attention to detail. The upper level bedroom has a smart en-suite bathroom plus its own terrace for added privacy. The smaller bedroom below is panelled entirely in dark timber to create a restful effect. A separate guest wing is suitably distanced for the rest of the property and features two additional bedrooms built to follow the contours of the sloping landscape. They are slightly different in style and have been designed using polished concrete and curved lines resulting in a more contemporary appearance. In one corner of the garden there is a traditionally thatched lounging pavilion that is elevated to capture sweeping views of mature trees and swaying coconut palms. A large stretch of manicured lawn lends itself to outdoor events such as an intimate wedding or private party. A charming wooden pavilion at the end of the garden can be used as a convenient dressing room for special celebrations. It can also be set up as an extra bedroom should the need arise.

Facilities :

check Living Room check Jacuzzi
check Media Room check Tree House
check Games Room check Chapel
check Wine Cellar Room check TV & DVD
check Kitchen check AC
check Spa check Safe deposit box
check Bale Bengong check Private Chef

Siteplan :

Site-Plan-revised